fbpx

Bertemakan Permata Biru Dari Dasar Laut, Casper Mungkin Tambat Hati Anda!

Sejuk mata memandang, tenang rasa dihati. Comforter Casper bakal menemui pencinta warna biru pastel yang impikan pandangan dari dasar laut dalam kamar tidur.

Istimewa sempena bulan kemerdekaan tahun ini, DAG Home menawarkan set comforter bercorak jalur dengan gabungan warna pastel.

Berbeza dengan Bloom yang mengambil inspirasi daripada Blue Teal, Casper pula menggunakan kombinasi Turkish Blue pula dinspirasikan daripada warna laut dengan asas warna hijau laut bersama gabungan warna permata biru dari dasar laut.

Disebabkan itu Turkish Blue disifatkan warna yang tenang yang mampu memberi fokus dan konsentrasi selain bersifat setia.

 

 

Sesuai dengan sifatnya, DAG Home menampilkan gabungan beberapa palet Turkish Blue dengan ton lebih lembut bersama kelabu lembut dengan asas warna putih. Kombinasi ini juga dipanggil Blue Casper bersama pastel kelabu pucat.

Gabungan ini dilihat mampu memberi sentuhan kasih sayang yang tenang dan kesetiaan dalam sesuatu hubungan.

Rona ini sering diinterpretasikan untuk memberi keharmonian dan menimbulkan mood tenang kepada penghuni.

Pandangan ini juga boleh dianggap berelemenkan terapeutik kerana biru umumnya warna yang dekat dengan alam menerusi tema laut.

Sesuai bagi anda yang gemarkan gaya moden dan minimalis. Dalam konsep minimalis, padanan biru, putih dan kelabu akan memberi sentuhan elegan.

Idea warna ini pada awalnya berasal ketika zaman kesultanan Uthmaniyah di Turki yang mengenengahkan warna biru dalam setiap senibina mereka sebelum menjadi trend pada era ini.

Kualitinya juga bukan ‘biasa-biasa’ kerana ianya diperbuat daripada fabrik microfiber yang berkualiti tinggi dengan 700 thread count Casper .

Seperti set comforter keluaran DAG Home sebelum ini, Casper juga didatangkan dengan tiga set berbeza iaitu Super Single, Queen dan King.

Seperti kebiasaannya, DAG Home menawarkan harga promosi sempena bulan kemerdekaan dengan penjimatan sebanyak lebih RM150 untuk ketiga-tiga set.

Bagi anda peminat rona tenang ini, jangan lupa nantikan kemunculan Casper dalam masa terdekat.

Alaminya dengan DAG Home!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest